Йордан Йорданов: Призовавам хората да спазват всички противоепидемични мерки

Нека хората бъдат спокойни, но да спазват всички описани до момента мерки. След областния щаб в понеделник ще се вземат последващи решения, но към момента не предвиждаме изолация на каквито и да е сфери и града. Това заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Йордан Йорданов: Призовавам хората да спазват всички противоепидемични мерки

Той припомни някои от мерките, сред които са спазване на дистанция, носене на маска и постоянна дезинфекция. 



„Много пъти са ме питали дали има вирус, вирус има и за мен е много важно да се спазват тези мерки, за да се избягват заразявания и по-нататъшно усложнение. Мога да ви уверя, че в болницата след цялата реорганизация заразените са в пъти по-малко от месеците юли и август. Поздравявам д-р Желязков и неговия екип, чрез съвместни усилия в общината успяхме да оборудваме ковид отделение и да се разделят потоците и ето, че това даде резултат”, заяви Йорданов.

Той коментира, че днес има рекорден брой заразени у нас, но преди да чуе експертното мнение на Областния координационен щаб в понеделник, в Добрич няма да се предприемат нови мерки. 

„Към момента се придържаме към заповедта на здравния министър, такива са мерките и на местно ниво, не сме затваряли училища и детски градини, има отделни карантинирани паралелки, но към момента не предвиждаме каквото и да е затваряне или блокиране. Нека хората бъдат спокойни, но да спазват всички описани до момента мерки”, каза в заключение кметът на Добрич Йордан Йорданов.