Над 40 доброволци се включиха в инициативата на ДоброЖънци „Да се захванем заедно да почистим Добрич” (+СНИМКИ)

Две огромни купчини чували с отпадъци събраха доброволците от еко селище „ДоброЖънци”, заедно с жители на Добрич, по пътя от изхода на града към к.к. „Албена”.

Над 40 доброволци се включиха в инициативата на ДоброЖънци „Да се захванем заедно да почистим Добрич” (+СНИМКИ)

Във второто издание на инициативата "Да се захванем заедно да почистим Добрич", вдъхновена от желанието на доброволците да започнат да облагородяват града заедно с гражданите, се включиха над 40 души, обединени от идеята за по-чист и зелен Добрич. 



Припомняме, че първата кампанията по почистване се състоя на 29 февруари на входа на Добрич от Балчик. Въпреки дъжда, акцията беше успешна. 


Днес се проведе и втората инициатива „Да се захванем заедно да почистим Добрич” , която беше на входа на града от к.к. „Албена”. В нея се включиха над 40 човека, които почистиха канавките и градинките в района. Резултатът беше 2 големи купчини от чували с отпадъци, много усмивки и забавление. От труда се зароди и песен „Ние сме ДоброЖънци и чистиме наред…”.


Идеята за кампаниите по почистване е на Бояна, която вече от година и половина е част от ДоброЖънци.  Тя състави своя концепция за инициативата, организира я и поведе останалите доброволци в изпълнението й.   Името на кампанията  също не е случайно, защото във всички свои дейности ДоброЖънци  канят жителите на града  да припознаят себе си в това, което е нужно да се свърши и да се присъединят.