Как да превърнем хобито в бизнес е сред темите на работна среща в Добрич

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“ в Добрич е домакин на работна среща по проект „Насърчаване на предприемачеството сред младите хора чрез управление на учебна компания на европейско равнище на обучение“.

Как да превърнем хобито в бизнес е сред темите на работна среща в Добрич

В работната програма са предвидени два дни за обучение, с ментори от Джуниър Ачийвмънт - България, в които ще представят трите учебни компании в училище и ще обсъдят как хобито може да се превърне в печеливш бизнес, съобщават от Община Добрич.



Включено е посещение на фирми за представяне бизнеса на предприемчиви млади добруджанци, среща с ПФА „Добруджа” и културна програма.

Училищата, партньори на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, която е координатор по проекта, са Белгия, Италия, Норвегия и Румъния. 

Зам. – кметът по „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева днес е посетила учебното заведение, за да поздрави училищата-партньори. Д-р Баева е пожелала уменията и знанията, които придобият да допринесат за тяхната независимост и израстване. 


От местната администрация посочват още, че целта на проекта е създаване на виртуално партньорство на съществуващите мини-компании. Всички училища работят по програмата на Джуниър Ачийвмънт за предприемачество и имат създадени учебни компании, които развиват различни дейности. Проектът ще допринесе за обмяната на добри европейски практики по предприемачество, прилагането на нови адаптирани методи и подходи за активно учене в учебната програма по този предмет, пряко сътрудничество с бизнес организации и подобряване на предприемаческите умения на участниците.

През първата година на проекта са били организирани краткосрочни обучения и обмени на учители и ученици в Италия и Норвегия.  До края на тази учебна година предстоят срещи в Белгия и Румъния, в които ще участват по пет ученици и двама преподаватели. 

Финансирането за Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“ в Добрич е 27 559 евро.