С шоу-спектакъл „Да пеем заедно“ започна първата вечер на „Миден и Рибен фест 2019“ в Каварна

Тази вечер продължават традиционните празнични дни „Миден и Рибен Фест 2019“ в Каварна

С шоу-спектакъл „Да пеем заедно“ започна първата вечер на „Миден и Рибен фест 2019“ в Каварна

Първата концертна вечер на 16-ото издание на „Миден и Рибен фест 2019“ започна с участието на Йордан Марков, Драго Драганов, Стефан Диомов, група „5-те сезона“ и балет „Дежа вю“ в шоу-спектакъла "Да пеем заедно".




Стари каварненски рецепти оживяха в ръцете на майстор-готвачи в кулинарна демонстрация на централния площад в Каварна. Готварски умения в приготвянето на морските деликатеси показаха кметът на Община Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът Йордан Йорданов и общинският съветник Кирил Бахнев. Към събитието се присъединиха още народният представител Красимир Янков и деканът на факултетът по Изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Светослав Косев .

На традиционното събитие беше открита и „Морска работилничка“, където малки художници от Каварна изрисуваха пъстри миди и камъчета. В работилницата се включиха и студенти от факултета по Изобразително изкуство към Великотърновския университет, които са част от „Студентски пленер“ в крайморския град в рамките на тази седмица. Те представиха своите картини пред НЧ “Съгласие-1890“, които са вдъхновени от забележителностите на града и околността.

„Миден и Рибен Фест 2019“ продължава и тази вечер от 21 часа на централния площад в Каварна. На морския фестивал каварненци и гостите на града ще се насладят на вечните хитове на естрадната звезда на българската музика Панайот Панайотов. На финала ударно шоу ще направят музикантите от група „Ку-Ку бенд“ - Борис Солтарийски, Годжи и Цветан Недялков.