Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич ще бъде Надежда Петкова

Надежда Петкова ще бъде кандидат на ГЕРБ за кмет на Добрич

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич ще бъде Надежда Петкова

Това е заявил премиерът Бойко Борисов на 12-ия летен университет на Младежката организация на ГЕРБ, съобщават от БНР. Специалистът по европроекти Надежда Петкова е присъствала на форума. 


Припомняме, че номинираните за кмет на Община Добрич от ПП ГЕРБ бяха петима - председателят на Общинския съвет в Добрич Иво Пенчев, зам.-областният управител Красимир Николов, общинските съветници Зорница Михайлова и Надежда Петкова и бившият кмет на Добрич Детелина Николова.

Надежда Димитрова Петкова е магистър по „Електронна техника и Микроелектроника” от Технически университет - Габрово и бакалавър по „Счетоводство и контрол” от Икономически университет - Варна. 

Работила е като лектор по информатика, като оперативен счетоводител. Била е и финансов консултант, а от 2005 г. ръководител на Бизнес център - Добрич. Петкова е била и заместник-кмет на Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове” в периода 2007 – 2015 г. 

Като експерт е участвала в подготовката на проектни предложения на общините Пловдив, Столична, Силистра, Шабла, както и в оценката на проектите от Инвестиционната програма на община Русе. Участва в разработването и подпомага управлението на проектните предложения, включени в Инвестиционната програма на община Варна. 

Семейна е, има син и дъщеря, и двамата са състезатели от националните отбори по волейбол.