Наградиха европейската шампионка Даяна Димитрова с автомобил

Наградиха европейската шампионка Даяна Димитрова с автомобил
Ключовете за колата бяха връчени от президента на СКВТ „Добрич“

Изненадите за състезателката по вдигане на тежести от СКВТ „Добрич” Даяна Димитрова, която завоюва европейската титла за девойки под 20 години, продължават да валят една след друга. Шампионката на Стария континент в кат. до 48 кг от първенството в Замошч /Полша/ беше премирана от ръководството на клуба и спонсори. Наградата за навършилата преди по-малко от месец пълнолетие спортистка е лек автомобил. 


Ключовете за колата бяха връчени от президента на СКВТ „Добрич” Веселин Божков. Голям процент от сумата за закупуването й е осигурена от Анани Ташев. Той е бивш състезател на клуба – европейски медалист и рекордьор на Европа за юноши, който в момента живее в Германия, където има собствен бизнес. Идеята за наградата в този и вид е дошла именно от Ан. Ташев, който на тази възраст, докато е бил активен спортист, чрез подобно дарение е подкарал „Шкода 120 L”. Бившето соцвозило му е помогнало да натрупа както стаж зад волана, така и за придвижването до тренировъчната зала. С принос за покупката на колата са дългогодишните спомоществуватели на клуба – фирмите „Манев и син” и „Викторио”. 


От ръководството на СКВТ „Добрич” обявиха, че за да има Даяна стимул за развитие, наградата е била под формата на облог. Условието е било тя да се окичи със злато на европейското под 20 години в Полша или през идната 2019 г. да спечели медал, без значение с какъв блясък, от шампионата на Европа за жени. След като първото препятствие е преодоляно, на талантливата състезателка не и остава нищо друго освен... с пълна газ да щурмува нови спортни върхове!

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+