Готвят извънредна сесия за проблемите с ВиК

Живея в горния край на кв. „Рилци“, където проблемът с водоподаването е най-голям, сподели Станка Енчева на протеста пред ВиК, който се проведе днес.

Готвят извънредна сесия за проблемите с ВиК

Тя коментира, че от 45 год. живее в квартала, но никога не се е случвало два месеца да се къпе с вода от тенджери. Не вярвам, че ще бъдат взети мерки, докато не го видя, заяви жителката на квартала.



Нямаме касателство към водното дружество като общински съветници. Вариант е да ги поканим на извънредна сесия с ръководството, техните експерти, за да видим точни срокове за изпълнение и решение на проблемите. Това съобщи общинският съветник Михаел Игнатов от Реформаторски блок. 


По негови думи извънредната сесия, в която да се съобщят мерки и срокове за изпълнение, трябва да се осъществи най-рано през октомври месец.

Трябва не сме само да сме съпричастни, а да обединим усилия и всички в града да имат вода, заяви Мая Димитрова, председател на БСП – Добрич.

Всички знаят какъв е проблемът в кв. „Рилци“. Той не е от вчера. Предприели сме мерки преди началото на летния сезон като сме отремонтирали помпените станции, които водят до кв. „Рилци“, каза управителят на ВиК - Добрич Тодор Гикински. Той сподели, че след вчерашната среща при кмета, реално са започнали да копаят и подменят мрежа. 


Повдигната бе темата с кражба на вода от страна на жители в квартала. Тодор Гикински сподели, че са заловени 4 нарушители, които са големи консуматори. Управителят на водното дружество допълни, че на вчерашната среща с Йордан Йорданов са обсъдили проверяващите екипи да работят след 17.00 часа, когато хората се прибират в домовете си.