Гласуваха такси за детски градини и ясли за малчугани, които не са от Добрич

Размера на таксите, които ще заплащат в детски градини и ясли родителите на малчугани, които не са обхванати в общинските забавачки или които са с адресна регистрация, различна от Добрич, гласува на заседание Общинският съвет.

Гласуваха такси за детски градини и ясли за малчугани, които не са от Добрич

Това стана с приетото предложение за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община град Добрич.



Причините, които налагат промените, са продиктувани от Закона за предучилищното и училищно образование, приет през лятото на м. г. Той регламентира възможностите в общинските детски градини да се организират като допълнителна услуга почасови, съботно-неделни и сезонни дейности.

Таксата за ползване на детски ясли от деца, необхванати от общинските забавачки и без адресна регистрация в Добрич, ще е в размер на 135 лева на месец. Ако такива малчугани посещават общински детски градини в периода 1 юни – 15 септември, родителите им ще заплащат по 124 лева. 62 лева ще е таксата за почасова дейност за малчуган допълнителна услуга в учебно време - от 15 септември до 31 май на следващата календарна година, в рамките на шест последователни астрономически часа преди обяд.