Ученичка на СУ „Св. Кл. Охридски” се класира на четвърт финалите на международно състезание

Яна Обретенова, ученичка в 11 клас на СУ „Свети Климент Охридски”, се класира на четвърт финалите на Международно състезание по представяне на реч на английски език.

Ученичка на СУ „Св. Кл. Охридски” се класира на четвърт финалите на международно състезание

Двудневната надпревара се проведе в Американския университет в Благоевград в края на март и се организира за първа година от фондация „BEST“.

За класиране и участие кандидатите трябваше да изготвят мотивационно писмо на английски език. Яна, която е в профил „Изкуства-Музика, бе подготвила реч, която  изцяло се вписа в изискванията, както и е изключително актуална. Наименованието й е „Благодарност“ и в рамките на 10 минути ученичката от Добрич представи отлично и професионално изцяло на английски език речта – защо трябва да сме благодарни. Това я класира на четвърт финалите от общо 30 участници от България и Румъния.

Припомняме, че наскоро Яна участва в друго международно състезание на Американския университет в България – „Многоталантно състезание“. Там се класира на второ място в дисциплината „Изкуство под прожекторите“. Наградите бяха връчени лично от бившия президент на България Росен Плевнелиев.