Румънски шофьор предизвика катастрофа край кв. „Рилци“

Румънец с инициали И. М., шофьор от 12 години, е причинил катастрофата край кв. „Рилци“, за която Добрич онлайн информира вчера.

Румънски шофьор предизвика катастрофа край кв. „Рилци“

От областната дирекция на МВР в Добрич съобщават, че автомобил „Фолксваген транспортер“ с румънска регистрация при движение с несъобразена скорост блъска движещия се пред него "Форд Транзит" с водач Д. А. от  Тервел. В следствие на удара тервелчанинът е със счупен нос, настанен е в отделение "Уши, нос, гърло" на добричката болница, няма опасност за живота му. Спрямо водача на румънския автомобил е взето отношение по административен ред за извършеното от него нарушение. И двамата шофьори са изпробвани на място с техническо средство за наличие на алкохол, резултатите са отрицателни.



С по-леки наранявания е вторият пострадал при катастрофа вчера, за която Добрич онлайн писа. Пътният инцидент възниква около 11.50 по пътя между селата Методиево и Победа. От изпратения на място екип на сектор „Пътна полиция“ е установено, че товарен автомобил "Ивеко", управляван от Д. Е. от Добрич, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия - снеговалеж и заснежена и хлъзгава пътна настилка, губи контрол над возилото, то се поднася, напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение, блъска се в крайпътно дърво и се преобръща. Водачът е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич с личен автомобил и след обстоен преглед е освободен с натъртване на левия крак. Изпробван е за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен резултат. Съставен му е акт.