Д-р Валери Веселинов оглави Регионалната лекарска колегия

Управителят на Диагностично-консултативен център II д-р Валери Веселинов е новият председател на Регионалната лекарска колегия в Добрич, съобщават от съсловната организация.

Д-р Валери Веселинов оглави Регионалната лекарска колегия

Той е избран на последното Отчетно-изборно събрание на РЛК след изтичането на втория мандат на досегашния председател д-р Галя Василева. На събранието са гласувани нови ръководни органи на РЛК и делегати на Събора на Българския лекарски съюз. Д-р Веселинов е избран чрез таен вот с 37 гласа, за другия претендент са гласували трима от присъстващите. Новите зам.-председатели на лекарската колегия са д-р Георги Желязков и д-р Златина Георгиева, секретар – д-р Павлина Бахлова. 



Смятам да продължа като линия работата на досегашното ръководство и колегията на продължи да укрепва, каза за Добрич онлайн д-р Веселинов. „Колегите трябва да усещат, че това е тяхна организация, това е структурата, която ще решава техните проблеми“, заяви новият председател. По думите му е много важно РЛК в Добрич да участва активно в преговорите и работата на централното ръководство на съсловната организация, свързано с договарянето със Здравно-осигурителната каса.

Д-р Валери Веселинов е хирург. Работил е в Хирургично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, а след това и в ДКЦ II, който оглавява от 2009 година.