Нови тротоари, ремонти на училища и изграждане на алеи в гробищния парк в капиталовата програма на Добрич

Програмата за капиталовите разходи на Община град Добрич за 2018-та година ще бъде гласувана от Общинския съвет на предстоящото му заседание. Сесията ще се проведе на 30-ти януари. Предложението ще внесе заместник-кметът арх. Боян Коларов.

Нови тротоари, ремонти на училища и изграждане на алеи в гробищния парк в капиталовата програма на Добрич

Заложено е 600 000 лева да бъдат вложени в ремонт на тротоари. Предлага се реконструкцията да включва ул. "Независимост" - от ул. "Сан Стефано" до ул. "Любен Каравелов", включително ул. "Хан Аспарух" в същия участък; бул. "Добруджа" - от ул. "Иларион Макариополски" до ул. "Отец Паисий"; ул. "Славянска" - от ул. "Максим Горки" до бул. "25-ти септември"; ул. "Цар Петър" - от ул. "Васил Левски" до бул. "Добруджа"; ул. "Дунав" - от магазин "Кауфланд" до ул. "Александър Стамболийски"; бул. "Русия" - от бул. "25-ти септември" до храм "Св.Климент Охридски".



Над половин милион ще бъдат инвестирани в училищата в град Добрич. За основен ремонт на сградата на ПМГ "Иван Вазов" са заложени около половината - 261 840 лева. В СУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъдат изградени открити многофункционални спортни игрища на стойност 60 000 лева. За сценично оборудване в СУ "Св. Климент и Охридски" са предвидени 54 000 лева от общинския бюджет. Предвиждат се ремонти в СУ "Петко Рачов Славейков", ОУ "Н. Й. Вапцаров" и ОУ "Христо Смирненски".

Капиталовата програма на Община град Добрич за 2018-та година включва още основен ремонт на покривите на детски ясли №4 и №6.

За изграждане на алеи в Гробищен парк - Добрич са планирани 200 000 лева. За изграждане на паркинг "Кооперативен пазар" са заложени 130 000 лева, а за строително-монтажни работи по автоспирките по ул. "Отец Паисий" - до пазара и по ул. "Батовска" - срещу резиденцията са предвидени 10 069.

Предстои предложението на общинска администрация да бъде разгледано и гласувано от общинския съвет на следващото заседание на местния парламент на Добрич.