Дванадесетокласници от Езикова гимназия участваха в дейности по кариерно развитие в ЦПЛР – Добрич

През изминалата седмица Център за подкрепа за личностно развитие - Добрич бе домакин на срещи и дискусии с дванадесетокласници от ЕГ „Г.Милев“.

Дванадесетокласници от Езикова гимназия участваха в дейности по кариерно развитие в ЦПЛР – Добрич

В началото на дейностите кариерните консултанти презентираха основните изисквания и правила за подготовка на „Мотивационно писмо“ и „Автобиография“ при кандидатстване за работа, тъй като добре изготвените и структурирани документи са предпоставка за „покана“ за интервю за работа.




Във втората част от дейностите в залата за презентации в Центъра бе представен тематичния филм „Моето първо интервю за работа“, който провокира бъдещите зрелостници към дискусия.

Филмът запозна учениците с основните правила, структура и съдържание на интервюто за работа. Дванадесетокласниците с интерес изслушаха съветите на „специалистите по подбор на кадри“ от филма и получиха конкретна, ясна и задълбочена представа за правилата и психологичната техника при явяване на интервю.


Най-активните участници в дискусията се включиха по много атрактивен начин в импровизирано „Интервю за работа“, на което търсещ работа в сферата на информационните технологии се яви на своето първо интервю пред потенциален работодател.


Всички участници в дискусиите получиха подарък – разработени примерни мотивационно писмо и автобиография, и ценни съвети, как най - добре биха могли да представят себе си, за да бъдат успешни в своята бъдеща кариера.