2 мача за първенство играе тази седмица Добруджа

В събота жълто-зелените гостуват във Варна, в неделя сме домакини на НСА.

2 мача за първенство играе тази седмица Добруджа



Последни мачове за есенния полусезон в мъжката А хандбална група ще изиграе в края на тази седмица Добруджа. Утре, събота, от 17.00 часа отборът от Добрич гостува на Спартак във Варна. Дербито е в спортната зала на Първа езикова гимназия. Мачът във Варна противопоставя втория и четвъртия във временното класиране, като домакините имат само точка аванс пред жълто-зелените.

В неделя, 12 ноември, от 13.00 часа Добруджа е домакин на НСА в зала "Русалка" в Добрич. Входът за зрители е свободен.

Целта ни е максимумът от точки от двата мача, излизаме за две победи, зяви Георги Андреев - президент и старши треньор на хандбален клуб Добруджа. Отборът е добре подготвен и няма да има затруднения да изиграе на високо ниво две срещи за по-малко от 24 часа, смята той.

Оптимизъм буди и фактът, че в състава няма контузени и всички ще са на линия за последните есенни битки в първенството. След тях предстоят още изпитания за Добруджа - участие в евротурнирите и мач за Купата на България през декември.

След като в неделя Джошкун Якубов отбеляза 11 гола във вратата на Фрегата при гостуването в Бургас, хандбалистът на Добруджа не само запази първото място в голмайсторската листа на първенството, но вече има и значителна преднина на върха.