Община Генерал Тошево отличи бизнеса и институциите за успехи през годината

Във връзка с празника на град Генерал Тошево общинска администрация връчи традиционните годишни награди на фирми, земеделски производители и представители на различни институции за постигнати високи професионални резултати в своите сфери. Събитието беше официалната част от общоградското тържество и предшества концерта на големия Васил Найденов в залата на общината.

Община Генерал Тошево отличи бизнеса и институциите за успехи през годината

В областта на селското стопанство, "За производството на зърнени култури и най-висок реализиран приход от наем на земеделска земя за стопанската 2017-2018 година" бе отличен земеделският производител Иванка Сарандева Георгиева. За трайно и устойчиво развитие на животновъдството наградата бе връчена на "Ролес" АД - село Кардам. За развито производство в областта на етерично-маслените култури и етеричните масла отличената фирма е "Щарк" ООД - село Кардам.

В областта на социално-икономическите дейности бяха отличени "Костофф" ЕООД от град Добрич - за строителна дейност и реализиране на проекти за енергийна ефективност и "Машиностроене – ДС" - град Генерал Тошево, занимаваща се с производство на машини за прибиране на лавандула, култиватори за лавандулови и други насаждения.

За заслуги в сферата на хуманитарните дейности и опазване на обществения ред награда бе присъдена на Гранично полицейско управление – Генерал Тошево с началник Руслан Томов – за системни и превантивни действия при справяне с бежанската вълна и контрол на сухопътната граница с Румъния.



За съдействие при справяне с аварийни ситуации на територията на общината призове получиха майор Цонков – началник на Военно формирование 36780 - град Шабла и комисар Дарин Димитров – директор на РД ПБЗН – Добрич.

Специалната награда за партньорство и дарителство отиде при регионалния клон на мобилния оператор Мтел.