Първа загуба за сезона за Добруджа

В мач от третия кръг на мъжката А хандбална група Добруджа загуби от Локомотив (Варна). Поражението е първо за жълто-зелените за сезона.

Първа загуба за сезона за Добруджа

Очакванията за дерби между финалистите от последния шампионат не се оправдаха и около 250 зрители в зала "Русалка" в Добрич станаха свидетели на убедителна победа за гостите от Варна. При 4:4 Локомотив отбеляза 5 поредни гола. Набързо натрупаният пасив в комбинация с пропуските в атака в средата на първото полувреме и няколко грешни съдийски отсъждания повлияха негативно на концентрацията на домакините и на почивката железничарите водеха с 18:8. През второто полувреме варненци увеличиха разликата и спечелиха с крайното 38:23.



Най-резултатните хандбалисти на Добруджа бяха Джошкун Якубов и Стефан Кирилов, които отбелязаха по 6 гола във вратата на Локомотив. По 3 попадения реализираха Стефан Ефтимов и Александър Димитров.

Така след изиграването на днешните двубои от мъжката А хандбална група 3 отбора са в челото с 4 точки - Добруджа, Локомотив (Варна) и Чардафон (Габрово), като железничарите са с мач по-малко и единствени са без загуба.