Четвърти медал за 12 дни спечели Радосвета Симеонова

Добричлийката днес се класира трета на 4-километровия шосеен пробег "Карнобат", който е от календара на Българска федерация по лека атлетика.

Четвърти медал за 12 дни спечели Радосвета Симеонова



4 медала от 4 състезания в рамките само на 12 дни завоюва състезателката на СКЛА "Добруджа 99" Радосвета Симеонова. След като през миналата седмица спечели маратон "Съединение" от едноименния град до Пловдив и мемориалния пробег "Ванко Дяков" от Димитровград до Хасково, а вчера се класира втора сред българките на 15-километровия международен пробег Русе - Гюргево, днес тя спечели бронзов медал на шосеен пробег "Карнобат" в едноименния град. Състезанието се организира от БФЛА, местната община и клуб "Атлет". Радосвета Симеонова финишира за 16:10 мин. - добро време при жегата днес и за състезание в два поредни дни. Само две лекоатлетки бяха по-бързи от нея по 4-километровото трасе - първа при жените стана Силвия Георгиева от Варна, а втора е Маринела Нинева от Дряново.


Наситеният със състезания график на Радосвета Симеонова продължава с нов старт само след 6 дни. На 23 септември състезателката на СКЛА "Добруджа 99" ще участва на 25-тия международен мемориал "Митето" в Койнаре. Състезанието отново е от календара на Българска федерация по лека атлетика и е с награден фонд 11 000 лева. При жените бягането ще бъде на 12 км.

Още двама състезатели на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич участваха днес на шосеен пробег "Карнобат" и също се представиха много силно. Габриела Желязкова се класира седма на 600 метра при момичетата, а Петър Димов стана шести на 2 км. при момчетата в конкуренцията на лекоатлети от школи от цялата страна.