Добруджа ще играе за третото място на турнира в Бургас

Жълто-зелените загубиха от Спартак (Варна) и победиха Чардафон.

Добруджа ще играе за третото място на турнира в Бургас

Четвъртото издание на турнира в памет на бившия вратар на националния отбор и треньор по хандбал Тодор Хънков се провежда днес и утре. По традиция седмица преди старта на първенството най-добрите отбори в страната се събират в Бургас. Тази година участниците са рекорден брой - 6. Сред тях отново е Добруджа - вицешампионът от последния сезон в мъжката А хандбална група.



В първия ден на турнира се изиграха мачовете от груповата фаза. Добруджа започна със загуба от Спартак (Варна) - 24:22 за отбора, воден от Веселин Станков. Във втория си мач жълто-зелените победиха бронзовия медалист от последното първенство Чардафон (Габрово) с 26:18.

Така Добруджа завърши на втора позиция в групата и утре, неделя, ще играе за третото място в крайното класиране на мемориалния турнир "Тодор Хънков". Съперник ще бъде вторият в другата група - домакинът Фрегата.

На финала в Бургас ще се срещнат двата варненски отбора - Спартак и Локомотив, които днес записаха по 2 победи. След 2 загуби в групата, утре за петото място ще играят Чардафон и Осъм (Ловеч).