Американски дарители гостуваха на откриването на детската площадка в Рилци

С народни песни, хора и боядисване на оградата на читалището бе открита детската площадка в квартал Рилци.

Американски дарители гостуваха на откриването на детската площадка в Рилци



От днес и в квартал Рилци вече има детска площадка. Тя се намира в двора на читалище "Пробуда" и разполага с нови комбинирани детски съоръжения за най-малките и за деца до 12 години. Поставени са и пейки. Средствата за изграждане на детската площадка в размер на 12 000 лв. са осигурени от фирма "Есетере България" ЕООД - дъщерно дружество на американската компания "DoTerra", която през миналата година откри дестилерия за етерични масла в нашия град. Даренията са доброволно събирани от служителите на щатското дружество. 33-ма от тях са на едноседмично посещение в Добрич. Централата на "DoTerra" е в Солт Лейк Сити, щата Юта, но гостите са от всички райони на САЩ. През следващата седмица в нашия град ще пристигне и втора група от около 35 американци.


Местният фолклорен състав към читалището в Рилци поздрави гостите с изпълнение на български народни песни. Музиката накара децата от квартала да се хванат на хоро, като този нов за тях танц силно впечатли американците.


Кметът на Община Добрич Йордан Йорданов благодари на американската компания за помощта, която оказва на нашия град с това поредно дарение.


Американците оказаха не само финансова подкрепа за изграждането на детската площадка, но днес запретнаха ръкави и с голямо желание боядисаха оградата на читалището в квартал Рилци.