Добруджа започва финалния плейоф с амбицията за трета титла

До финала в мъжката А хандбална група достигнаха първият през редовния сезон Локомотив (Варна) и вторият Добруджа - двата най-успешни отбора в България през този век.

Добруджа започва финалния плейоф с амбицията за трета титла

Започват решителните мачове за титлата в мъжката А хандбална група между Локомотив и Добруджа. Първият е в събота, 13 май, от 16.00 часа в зала "Черно море", до стадион "Тича" във Варна. Втората среща е след седмица в Добрич. Форматът на серията е 2 от 3. Ако се стигне до трети мач, той ще бъде във Варна, заради по-предното класиране на Локомотив през редовния сезон.



На 1/2-финалите Добруджа отстрани Чардафон (Габрово) след 2:0 победи. Локомотив (Варна) пък се класира за финала след 2:0 срещу Пирин (Гоце Делчев).

Щом сме стигнали до тук, целта ни е да станем шампиони, сподели Георги Андреев - президент и треньор на хандбален клуб Добруджа. На финал всеки има своите шансове за успех, ще се борим за титлата и имаме какво да противопоставим на съперника, добави той. Плейофните мачове са съвсем разлчини от тези през редовния сезон и са много по-непредвидими, отбеляза Георги Андреев.

Единственият хандбалист на Добруджа, който пропуска мача във Варна, е Антон Петров, който все още не е готов за игра, след като получи комоцио при гостуването на Осъм в Ловеч.

Това ще бъде третият финал в първенството между тези два отбора. През 2007 година Локомотив се наложи с 3:1 победи. През 2013 година Добруджа спечели златните медали, след 3:0 победи на финалния плейоф.

През последните 10 сезона отборът от Добрич два пъти стана шампион на България, 4 пъти спечели сребърните медали и 3 пъти бронзовите в първенството.