Настимир Ананиев: Държавата трябва да се управлява с десни политики, ако се върне БСП – данъците със сигурност ще се вдигнат

Днес водачът на листата Настимир Ананиев заедно с кандидатите за народни представители Нивелин Радичков и Георги Друмев от КП „Реформаторски блок – Глас народен, проведоха среща в „Добруджански хляб“ АД с изпълнителния директор инж. Енчо Малев и част от колектива на дружеството, където представиха акценти от програмата си.

Настимир Ананиев: Държавата трябва да се управлява с десни политики, ако се върне БСП – данъците със сигурност ще се вдигнат

Поискахме среща с хора от реалния бизнес, които са доказани, които са свързани с икономиката на областта, за да чуем какво очакват от законодателя, каза Настимир Ананиев. Добрич като град има много добро конкурентно предимство, но възможностите на областта не се използват, заяви той. Представена бе идеята за създаване на индустриална икономическа зона, защото „задвижи ли се икономиката на региона, ще растат и доходите“. В тази насока, Реформаторски блок – Глас народен предвижда конкретни мерки, които са изпълними в две стъпки: да се затвори „дупката“ през НОИ чрез изтичането на средства от социалната система за незаконно отпуснати инвалидни пенсии, и чрез икономика- малък и среден бизнес, които да разкриват работни места. България се нуждае от силна държава в публичната среда, нуждае се от икономика, растяща с бързи темпове, гарантираща конкуренцията, предприемачеството и свободата от административен произвол, допълни Ананиев.



В хода на разговора, заедно с изп. директор на фирмата инж. Енчо Малев, споделиха общо мнение, че устойчивият растеж и нормалната бизнес среда, намаляването на ДДС от 20 % на 18 %, са доброто решение за българската икономика, защото намаляването на ДДС ще остави около 1 милиард лева в джоба на хората и бизнеса. Коментирани бяха още вдигането на прага за регистрация по ДДС на фирмите от 50 хиляди на 200 хиляди лева, запазването на плоския данък, увеличаването на средствата за образование - до 4,5 % от БВП, както и двоен ръст на парите за подкрепа на културата и науката. Настимир Ананиев посочи, че много от приоритетите на национално ниво, са валидни и за Добрички район, но има и специфични, конкретни теми, за чието решаване той се ангажира да работи и даде пример с дългогодищния проблем с водата на Добруджа. Много е важно законодателна и местна власт да работят заедно, нещата трябва да се променят - затова се влиза в политиката, подчерта Настимир Ананиев.

Водачът на листата отговори изчерпателно на много въпроси, зададени от работещите в „Добруджански хляб“ АД. Дали е възможна коалиция с БСП? – той беше категоричен, че в никакъв случай това не може да се случи. БСП не трябва да се връща по никакъв начин във властта,което би било сериозна крачка назад. „Държавата трябва да се управлява с десни политики и дясна насоченост. Ако дойде БСП, ще изхарчи фискалния резерв и със сигурност ще вдигне данъците“ – заяви Ананиев.

А какво е мнението му за „Европа на две скорости“? - кандидатът за народен представител заяви, че РБ има официална позиция по този въпрос: ако сме член на ЕС, трябва да бъдем пълноправен член. Необходимо е да се сложи ред в самия Европейски съюз, но за нас най-важното е да гледаме нашия национален интерес и да използваме лостовете, които имаме.

В заключение Настимир Ананиев обобщи, че Коалицията е силен отбор, има изпълнима програма и вдига ежедневно подкрепата си. Десните гласове не бива да се разпиляват. През Реформаторския блок те ще получат представителство в 44 – то Народно Събрание.

Купуването и продаването на гласове е престъпление