Осми Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”

От 13 до 15 май 2011г. в Каварна ще се проведе осмият международен Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето 2011”. Организатори на събитието са община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”.

Осми Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”

260 българчета от чужбина и 1400 от България ще се надиграват и надпяват в трите дни на събора. Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова - фолклорист и писател, и народните певици Любка Рондова и Калинка Вълчева. Най-добрите участници през деня ще вземат участие във вечерните тържествени концерти. В програмата са включени ревю на народни носии, конкурс Мис и Мистър “Фолклор 2011” и надиграване „Кръшна ръченица”.



Официалното откриване на събора ще бъде на 13 май с гала-концерт от 20.30 часа на площада в центъра на града, в който ще вземат участие квартет „Мартеница” и народните певици Кичка Христова и Златина Методиева. На 14 май от 20.30 ч. Любка Рондова и Илия Луков ще представят първия си дуетен албум „Хоро се вие”. Същият ден от 16 часа е предвидена среща на поета Сашо Серафимов с участниците от събора. На 15 май от 10.30 часа започва надиграването „Кръшна ръченица”, след което ще се извие най-дългото българско хоро на всички участници и гости на град Каварна.