Енерго-Про: Профилактика ще има, но няма да спираме тока в Албена

Планираните дейности по съоръженията не са свързани с изключване на електрозахранването на каквито и да било обекти в курорта, заявяват от Енерго-Про. Електроразпределителното дружество е предвидило всички необходими технически мерки профилактиката да не се отрази на непрекъснатостта на електрозахранването на курортния комплекс.

Енерго-Про: Профилактика ще има, но няма да спираме тока в Албена

В тази връзка, твърденията в изпратеното от “Албена“ АД съобщение до медиите, че курортният комплекс ще остане без ток на 15.06.2015 г. и 16.06.2015 г., са подвеждащи и не отговарят на истината, се казва в разпространената от Енерго-Про позиция по казуса.



Профилактиката на съоръженията, която предстои да се извърши в началото на следващата седмица в трафопостовете, е стандартна дейност, която се налага с цел поддръжка на съоръженията от електроразпределителната мрежа в добро техническо и експлоатационно състояние. Целта на тази профилактика е да се гарантира устойчива работа на мрежата по време на активния туристически сезон и да се отстрани опасността от аварии, като тази, която се случи в комплекса в края на месец май, съобщават от електроразпределителното дружество.

Планираната инспекция и профилактика на разпределителни съоръжения има за задача да гарантира успешен и безавариен туристически сезон в КК Албена и не е предвидено прекъсване на електрозахранването на курортния комплекс, подчертават от Енерго-Про.