114% изпълнение на стратегията си отчита МИГ Добричка

Резултатите бяха представени днес от ръководителя на местната инициативна група Надежда Василева пред бенефициенти на Програмата за развитие на селските райони.

114% изпълнение на стратегията си отчита МИГ Добричка

От 69 подадени проекта, 60 са участвали в разпределението на 3, 22 млн. лв., като 46 от тях са на частни лица от 32 села, кандидатствали за развитие на стопанствата си или за стартиране на малък неземеделски бизнес. 12 от проектните предложения са на Община Добричка и касаят инфраструктурата на 20 села. Два проекта са подадени от НПО. Общо в 47 села на община Добричка ще бъдат изпълнени проекти, финансирани по Стратегията, като изплатената до момента субсидия по договорите е близо 865 хил. лв.



Амбицията на екипа на МИГ Добричка е в следващия програмен период да бъдат обхванати всички 68 населени места в общината, като приоритетите, които ще залегнат в новата стратегия ще зависят от самите бенефициенти. По този повод днес бяха представени добри практики от страната, ЕС, САЩ и Южна Африка, както и социален анализ на въздействието на Стратегията на МИГ върху територията на община Добричка. Разработването на новия програмен документ ще започне през март.