Демонстрация за действие при земетресение и пожар в СОУ "Д. Талев"

Утре в СОУ „Димитър Талев“, в Добрич, ще се проведе показно практическо занятие за действия при земетресения и пожари и евакуация на целия личен състав

Демонстрация за действие при земетресение и пожар в СОУ "Д. Талев"

Занятието е предвидено в утвърдения от Началника на РИО на МОН график и в плана за работата на Обектовата комисия за защита при бедствия, аварии и катастрофи към СОУ „Димитър Талев“.




Занятието ще стартира с предупредителен сигнал (звънец) точно в 11.30 ч. В 11.31 ч. ще прозвучи втори сигнал (от сирената на ПИС), при който ще се действа според инструкциите за евакуация. Поканени за участие в мероприятието са поделения на основните съставните части на Единната спасителна система - екип на І-во РУ „Полиция“ – МВР,  РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич, Центъра за спешна медицинска помощ и група „СД” при  РД „ПБЗН ” Добрич – МВР.

От екипа на училището информират живеещите в квартала, че ще бъдат използвани звуковитсигнали и се очаква струпване на поделенията на Единната спасителна система на територията на училището и напомнят, че това е само занятие - без паника и ненужно звънене на тел. 112.