Топ двойки на света ще танцуват на „Kavarna Open-2014”

На 14 и 15 юни Община Каварна, WDSF, БФС Танци и Спортен клуб по танци „Флорета“ - Каварна организират Първи международен турнир по спортни танци „Kavarna Open-2014”.

Топ двойки на света ще танцуват на „Kavarna Open-2014”

Това стана ясно на проведената днес пресконференция, дадена от организаторите. Състезанието ще се проведе под патронажа на кмета на Каварна Цонко Цонев. 



Надпреварата е кръг от веригата световни турнири на Международната федерация по спортните танци – WDSF  International Open Competition - открит международен турнир с най-висок ранг.

В рамките на двата състезателни дни ще се проведат и международни открити турнири за деца, юноши младша и старша възраст, и младежи, както и открит международен турнир за сеньори (състезатели над 35 г.) в двете дисциплини - латиноамерикански и стандартни танци.

Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от авторитетни съдии от 12 държави – Италия, Германия, Испания, Украйна, Швеция, Русия, Румъния, Турция, Латвия, Молдова, Албания и България.

До момента заявки за участие са подали състезатели от 15 страни. За всички финалисти в групите: деца, юноши, младежи и сеньори ще има купи, медали и предметни награди, като за групата над 19 години е предвиден и паричен фонд от 2900 евро.  

В първото издание на турнира участие ще вземат две световно известни двойки от ТОП 5 на света в латиноамериканските танци:  Армен Цатурян – Светлана Гудино от Русия и Чарлс Шмит - Елена Салихова от Франция.

Успоредно с Международният турнир „Kavarna Open-2014”, за поредна година Каварна ще бъде домакин и на кръг от веригата Купа България за всички групи – ЮМВ, ЮСВ, младежи и състезатели над 19.             

През тази година СКТ „Флорета Каварна” празнува и своя малък юбилей – 20 години от създаването си.