Кратер зейна по ул. Ген. Попов

От Община Добрич се ангажираха при подходящи атмосферни условия да отремонтират пътната настилка, въпреки че тя е увредена след ВиК ремонт.

Кратер зейна по ул. Ген. Попов



За огромна дупка по една от най-натоварените улици в град Добрич сигнализира наш читател. Тя е на ул. Ген. Г. Попов 56, на пресечката с улица Божур и е с диаметър около 4.50 метра, а дълбочината й достига до 30 см.

Дупката се е образувала преди пет месеца и въпреки поставените за предупреждение на самия път клони и знак, ежедневно шофьори попадат в нея и повреждат колите си, разказаха очевидци.

Ето и какво ни отговориха от пресцентъра на Община Добрич във връзка с този сигнал:

"Действията, които са предприети миналата година в аварийна ситуация за отпушване на канализацията са на ВиК ЕООД и са тяхна собственост. Тъй като в необходимите срокове не са предприети действия за възстановяване на настилката от страна на водното дружество, Община Добрич е възстановила асфалтовото покритие. Поради факта, че настилката не е била уплътнена се е получило слягане на обратния насип. Община Добрич в рамките на изкърпването на уличната мрежа при подходящи атмосферни условия ще коригира пропаданията около шахтата."