Росен Карадимов оглави Областния съвет на БСП в Добрич

За негови заместници бяха избрани Генади Ганчев и Сияна Фудулова, на заседание а партийната структура днес

Росен Карадимов оглави Областния съвет на БСП в Добрич

Новият председател на Областния съвет на БСП в Добрички регион е Росен Карадимов, член на Националния съвет на партията, досега зам.-председател на съвета. Това се реши с гласовете на 29 членове на съвета, от които 26 – за, 1 – недействителен и 2 – против, на заседание днес. За негови заместници бяха избрани Генади Ганчев – зам.-председател на Общинския съвет на БСП - Добрич, и досегашният председател Сияна Фудулова – народен представител от БСП.



Ганчев, като номинация на БСП - Добрич за председател, си направи отвод в полза на Карадимов с аргумента, че политиките в Добричка област, които ще осъществява БСП зависят много и от централната изпълнителна власт.

„Ще се актуализира и бюрото на Областния съвет, предвиждаме да има и трети зам.-председател” – каза Карадимов. Според Ганчев, досега Областният съвет се е събирал само по технически причини – когато трябва да се предвиди нещо за избори, не е имало заседания за политиката на БСП в региона, а тепърва предстоят изпитания чрез избори всяка година и това e предизвикателството пред структурите на БСП, за да им се чува думата. Карадимов обяви, че с избора на Ганчев за зам.-председател става дума и за реабилитация на БСП - Добрич, която Областният съвет досега пренебегваше.

Членовете на областния съвет поискаха депутатите от БСП да са в региона поне няколко дни през седмицата, постоянно да обясняват динамичната политическа обстановка, както и да подготвят позиции, които своевременно да се препращат към партийните организации по места. „Хората питат, обяснявайте им” – казаха председатели на общински организации на партията.

„В момента БСП е в управлението и на централно, и на регионално, и на парламентарно ниво. Областният съвет е координационна структура. Основната партийна работа е в общинските организации. От областния съвет се изисква баланс на интереси и добра комуникация. Разчитам да направим това с ясна цел.” – добави Карадимов.

Според него, предстоящите избори за европейски депутати ще са ключови. „Ако БСП ги спечели, хоризонтът пред мандата на сегашния кабинет е доста по-реалистичен. Тези избори са важни за БСП и затова конгресът, който се свиква догодина, е за организацията на тези избори.” – добави той.