Без добричлии на концерта Българската песен на Евровизия

БНТ днес обяви списък от 23 имена на изпълнители и групи, които ще участват в концерта-конкурс „Българската песен на Евровизия”. Победителят ще представя страната ни на международния финал, който тази година ще се проведе в Дюселдорф. В списъка от 59 имена на изпълнители, посочени в края на януари от членовете на Академията за участие в конкурса “Българската песен в Евровизия 2011”, бяха включени добричлиите Миро, Преслава и рап дуета Румънеца и Енчев, както и Теди Кацарова - дъщеря на добричлийката Силвия Кацарова. Всички те обаче явно са се отказали или пък не е преговаряно с тях и няма да вземат участие във финалния концерт, тъй като имената им не фигурират в новия списък, публикуван тази вечер на сайта eurovision.bnt.bg.

Без добричлии на концерта Българската песен на Евровизия

Сред по-известните имена, които ще вземат участие във финалния концерт са Поли Генова, Рут Колева, Милена Славова и групите D2,032 и Уикеда.


 

Финалът на „Българската песен на Евровизия” ще се проведе на 23 февруари в зала 1 на НДК. Най-голямото телевизионно музикално събитие за тази година ще бъде предавано пряко по БНТ 1 и БНТ Свят от 20.30 ч. Водещи на двучасовото шоу ще бъдат Мария Илиева и Орлин Павлов.

 

На големия финал ще прозвучат всички конкурсни песни, а зрителите ще определят песента и изпълнителя, който ще ни представя на най-голямата музикална сцена в Европа. В директен ефир и с бляскаво шоу ще премине важното състезание, на което музикални гости ще са „Дърти пърчис”, „Tri O Five”, Румънеца и Енчев, тазгодишните представители от Румъния трио „Hotel FM” и „Бон Бон”, които са подготвили своя специална програма.

 

Зрителите ще могат да гласуват по време на изпълнението на конкурсните песни, а Академията ще гласува 24 часа по-рано на генералната репетиция. Общият вот ще определи победителя в „Българската песен на Евровизия”.

 Припомняме, че през 2010 година именно добричлия взе участие на Евровизия. Миро от бившия дует "Каризма" представя страната ни в Осло.