Жителите на Стожер отново ще протестират в Добрич

В митинга ще се включат и хора от други села - Драганово, Опанец, Войсил, Дончево, Долина.

Жителите на Стожер отново ще протестират в Добрич

Протестен митинг срещу изграждането на регионално депо за отпадъци край Стожер ще се проведе в Добрич на 4 юли, четвъртък, съобщи Димитър Платиканов - председател на сдружение "Бъдеще за Стожер".



Сборният пункт е в 10 часа пред Община Добричка. След това, от 11 до 13 часа, протестиращите ще бъдат пред Община Добрич. Там ще поискаме оставката на кмета Детелина Николова, заяви Димитър Платиканов. От 13 до 14.30 часа протестните действия се пренасят пред Областна администрация, където участниците в демонстрацията ще очакват среща с новия областен управител на Добрич Недко Марчев.

В предстоящия протест ще се включат и жители на други села, които ще бъдат потърпевши от депото - Драганово, Опанец, Войсил, Дончево, Долина, обясни Димитър Платиканов.

В Стожер очакват скоро на място, в селото, да дойде новият министър на МОСВ.

Припомняме, че депото за твърди битови отпадъци ще се ползва от девет общини - всички осем в Област Добрич и шуменската Никола Козлево. Хората от Стожер обаче смятат, че това ще доведе до замърсяване на подпочвената и питейната вода, и пасището за животните.