Управляващата сила в новата тройна коалиция е ДПС

Това заяви на пресконференция в Добрич местният депутат от ГЕРБ Румен Иванов.

Управляващата сила в новата тройна коалиция е ДПС

Той и колегата му Желязко Желязков обясниха защо днес народните представители от тяхната партия не са в пленарната зала. Те посочиха, че гражданите са свалили доверието си от това Народно събрание. ГЕРБ няма намерение да яхва справедливия протест на гражданите, категоричен е Румен Иванов. Ще се върнем в пленарната зала, когато се разискват промените в изборния кодекс, заяви депутатът. Според него обаче идеята за изработване на изцяло нов изборен кодекс е умишлено баване на времето от другите партии в парламента, които се страхуват да отидат на избори. Румен Иванов изказа и своето лично мнение, че подкрепя падането на изборната бариера. Това ще доведе до по-широко представителство в парламента, а от там до по-малка възможност за договорки между партиите. Ще се вслушаме в исканията на гражданите за промени в изборния закон, защото в много голяма степен те са справедлииви и правдоподобни, заяви депутатът от ГЕРБ.



Маските паднаха и е ясно, че това правителство не е програмно или експертно, а е нова тройна коалиция, обясни Румен Иванов. В този така наречен експертен кабинет няма експерти - няма назначени достатъчно зам. министри и областни управители, заяви той. Назначените зам. министри са заемали този пост и в бившата тройна коалиция, отбеляза депутатът.

Управляващата сила в новата тройна коалиция е ДПС, на БСП им дърпат конците, заяви още той.

Добрич още няма областен управител, защото БСП и ДПС не могат да се споразумеят чий да бъде той на квотния принцип, коментира Румен Иванов.

Той обърна внимание и на факта, че новият парламент е започнал работа със законопроект за промяна на Закона за ДАНС. Такъв закон няма аналог в нито една европейска държава - сливане на контраразузнавателна служба с ГДБОП, която има полицейски правомощия и разследващи функции, заяви Румен Иванов. Според него така се съсредоточава изключително много власт в една служба, в ръцете на един определен човек и се създава мощна политическа полиция с цел търсене на реваншизъм и замазване на старите гафове.