Стоичков награди призьорите в Албена

Изида (Добрич) загуби след дузпи малкия финал в в детската шампионска лига.

Стоичков награди призьорите в Албена

Академията на Георге Хаджи спечели първото място в детската шампионска лига Лукойл, която се проведе в Албена. На финала румънците надделяха с 1:0 над Авангард Житомир /Украйна/ с гол над Михаел Ониса.


 

В малкия финал Спартак (Варна) победи след изпълнение на дузпи с 4:1 Изида /Добрич/, след като в редовното време мачът завърши при резултат 1:1. На пето място се наредиха футболистите на Пирин, следвани от Майтиши /Русия/, Берое /Стара Загора/ и Фарул.

 

Шампионите добиха право да участват в суперфинала в Анталия от 23 до 27 октомври. Във футболния турнир в Албена взеха участие 8 състава със състезатели, родени след 1 януари 2000 г.

 

Отборите получиха красиви купи и медали, като най-добрите бяха наградени от легендата на българския футбол Христо Стоичков, който зарадва всички деца, като се снима с тях и раздаде множество автографи.

 

Връчени бяха и индивидуални награди, като отличието за най-добър полузащитник получи Валентин Иванов от Изида.

 

На церемонията присъстваха още кметът на община Балчик Николай Ангелов, спортният директор на Лукойл Сашо Везенков, както и Кирил Керьошин – директор на детската футболна лига в Русия. Организатори на турнира са „Евима футбол консултинг” с Хабил Адемов и Евгени Маринов, детска футболна лига в Русия с подкрепата на Лукойл-Русия.

 

dsc_06060_600