4 общини в областта с общ туристически проект

Бенефициент по проекта е Община град Добрич, а партньори са общините Балчик, Добричка и Каварна.

4 общини в областта с общ туристически проект

Кметът на Добрич Детелина Николова подписа днес договора по проект "Пъстрото лице на Добруджа". Церемонията се състоя в парк-хотел Изида в присъствието на Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството и Деница Николова – ръководител на Управляващия орган Оперативна програма "Регионално развитие".


 

Проектът е на стойност 486 245 лева, съфинансирането от страна на партньорите е в размер на 24 312 лева. Неговата цел е развитие на регионален туристически продукт в общините град Добрич, Балчик, Добричка и Каварна и популяризиране на природното, културното и историческото наследство в тях. "Пъстрото лице на Добруджа" ще се реализира в следващите 2 години - от днес до 12 август 2014 година. Основните дейности предвиждат разработване на туристически пакети и диверсификация на съществуващите, изработване на информационни и рекламни материали за туристическия район и туристическите пакети, организиране и реализиране на участия на международни и национални туристически борси, анализ и оценка на ефективността на маркетинговите и рекламни дейности, организиране и провеждане на комуникационна кампания за популяризиране на туристическия продукт.

 

По схема "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" от 49 депозирани сa одобрени общо 28 проекта, като по 20 от тях чековете бяха връчени днес на церемония в Добрич на кметове и зам. кметове на общини бенефициенти от цялата страна - Бургас, Враца, Ловеч, Монтана, Русе, Пловдив и други. Всеки проект се реализира в партньорство между 3 или 4 съседни общини.

 

p8130027_600