Елитът в българския тенис на маса открива в Добрич най-модерната зала в страната

Продължават сериозните инвестиции от страна на концесионера на зала "Русалка". Добрич вече разполага с най-модерната, специализирана зала за тенис на маса.

Елитът в българския тенис на маса открива в Добрич най-модерната зала в страната

Новото спортно бижу на Добрич ще бъде открито със супер турнир в събота и неделя.


 

В следващите два дни в зала "Русалка" ще се проведе шампионат, чието ниво отговаря по сила на републиканско първенство на България.

 

В турнира ще участват 80 състезатели по тенис на маса, които безспорно са най-елитните българи в този красив спорт. Представители ще има на София, Пловдив, Варна, Шумен, Ямбол, Свищов, Бургас, Плевен, Разград, Силистра, като част от тях се състезават в чужбина. Добрич ще бъде представен от 17 тенисисти, сред които се открояват имената на Радослав Камберов и Цветомир Цонев.

 

В събота (16 юни), от 10.00 часа, ще бъдат открити новата зала и турнира. В първия ден 72 състезатели ще бъдат разделени в 12 групи, като 48 от тях ще се присъединят към поставените 8 в неделя. Заелите последните 2 места в групите също ще играят и на втория ден, но на утешителен турнир.

 

Освен от перфектните условия в залата, елитът в българския тенис е привлечен и от апетитния награден фонд. За най-добрите са осигурени 3 000 лева и материални награди на стойност още 500 лева. Шампионът ще си тръгне от Добрич с впечатляващата за този спорт премия от 1 000 лева.

 

Генерален спонсор на турнира e Andros Building Group. По договор със Спортен комплекс "Русалка" фирмата ще подпомага финансово два турнира годишно в Добрич. Останалите спонсори на предстоящата надпревара са CBA Добрич, Best Fresh, Сплендид, S Trade, Скиптър ООД и Дани карс.

 

Зад реализирането на тази мащабна спортна проява стои трудът на организационния съвет на турнира, който включва Йордан Андреев - домакин на проявата, концесионер на зала "Русалка", Тодор Краев - представител на състезателите и Николай Манолов - представител на съдиите.

 

Новата зала за тенис разполага с 6 нови маси Andro и професионална настилка за игра на този спорт. Залата е напълно реновирана и освен на играчите, предлага отлични условия и на съдии и зрители.

 

Добрич вече разполага с най-модерната зала за тенис на маса в България, зала "Русалка" вдигна много високо летвата, категоричен е Тодор Краев, който отлично познава условията за игра навсякъде в страната.

 

Още от днес всички добричлии, любители на тениса на маса, могат също да ползват новата спортна придобивка в зала "Русалка".  

 

p6150035_600

 

p6150027_600

 

p6150028_600