Богата програма за патронния празник и 140 години на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"

Днес, от 11.30 часа, ще се състои дебат „В Ганковото кафене” в Етнографската къща с ученици от клубовете „Родолюбие” и „Аз архивирам” към проект УСПЕХ с ръководители учителите по история

Богата програма за патронния празник и 140 години на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"

Утре, от 11 часа, предстои откриване на интерактивен кабинет и открит урок по география на преподавателя  Станислав Полименов с ученици от VІІ клас.



Час по-късно е предвидена представителна изява на ученици от  VІІІ до Х клас, изучаващи интензивно английски език от клуб „Виртуално пътешествие из европейските столици” към проекта УСПЕХ с ръководител Павлета Желязкова, в заседателната зала на Хуманитарна гимназия.


След обяд, от 16 часа, своя постановка представят учениците от театралната трупа с ръководител Тодорка Георгиева в куклен театър „Дора Габе”.


За 16.30 часа е предвидено поднасяне на венец и цветя на Паметната плоча на Първото   класно училище в двора на църквата „Св.Троица”.


От 17.15 часа ще има празнични шествия от площад „Демокрация” и църквата „Св.Георги” до паметника на „Кирил и Методий”, като първият лъч ще се спусне от площад”Демокрация” пред ДТ”Й.Йовков” – с участие на ученици от  5 до 11 клас, учители, ръководство, знаменосци и Духов оркестър, а вторият – от  църквата „Св.Георги” – с участие на ученици от 1 до 4 клас, учители и родители.


Пред паметника на патроните на гимназията ще бъде връчена ежегодната училищна награда „Ивайло Петров”, директорът и гостите ще държат празнични слова, като тържеството ще приключи с поднасяне на венец и цветя.


От 19.30 часа започва празничната вечер, по случай 140 години от създаването на Първото класно училище в Добрич,  в ресторант „Албена” на Международния колеж.