Депутатът от Добрич Валентин Николов сред учредителите на новата партия

Сглобиха Инициативния комитет на партията на Капка. Синът й Димитър Стоянов и депутати, напуснали „Атака”, учредяват на 2 юни НДП.

Депутатът от Добрич Валентин Николов сред учредителите на новата партия

Учредителното събрание на новата Национал-демократическа партия ще бъде на 2 юни, реши Инициативният комитет на новата формация. Той бе оглавен от евродепутатът Димитър Стоянов.



Сред учредителите са майка му Капка Сидерова, бивша съпруга на лидера на "Атака" Волен Сидеров, както и напусналите неговата парламентарна група Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров.

Учредителите посочиха, че новата партия няма да е лидерска, а напълно демократична и остро разкритикуваха бившия си лидер Волен Сидеров, че той е предал идеята на "Атака" и не е защитавал националните интереси.

"Този човек не е роден за политик, той е роден за "България търси таланти". Трябва да имаш талант, за да разбиеш едно такова нещо, създадено с любов, грижа от всички нас", коментира Огнян Тетимов.

Капка Сидерова обяви, че още четирима депутати щели да напускат „Атака”, но не съобщи имената им.

Учредителите на новата формация увериха, че не са подписали никакво споразумение за подкрепа на ГЕРБ и не са се договаряли с други политически сили.