Зимата се завръща

През следващото денонощие зимата в много райони от страната ще се завърне.

Зимата се завръща

Времето ще бъде облачно. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца, ще се повишава.


 

През нощта в Южна България ще завали слаб дъжд, който към полунощ, с понижението на температурите ще започне да преминава в сняг.

Вятърът временно ще отслабне, а утре (понеделник), ориентирайки се от северната четвърт, отново ще се усили. През деня превалявания от сняг ще има в Южна България и районите около Стара планина - Подбалканските котловини и Предбалкана; в Горнотракийската низина ще вали мокър сняг или дъжд и сняг. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област и югоизточните райони. Привечер от северозапад облачността ще се разкъса.

 

Минимални температури - между минус 3 и 2°. Максимални - между 1 и 6°, но до вечерта в почти цялата страна ще са вече отрицателни.

По Черноморието ще се усили север-североизточният вятър, което ще усили и вълнението до 2-3 бала. Облачно, главно по южното крайбрежие с превалявания от дъжд, който по-късно през деня ще се примесва със сняг. Максимални температури - до 4-5°, температурата на морската вода е 3-4°.

Във вторник и сряда ще е студено: минималните температури ще са между минус 8 и минус 3, а максималните между минус 2 и 3°. На отделни места ще превали слаб сняг.