Хванаха изнасилвача на студентката от НБУ

Има задържан за изнасилването на 23-годишната студентка край Нов български университет на 3 януари, съобщиха от СДВР.

Хванаха изнасилвача на студентката от НБУ
Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди ареста и добави, че задържаният е заподозрян за още два или три престъпни случая.

Засега повече подробности не се съобщават. Такива ще бъдат представени на брифинг в МВР от министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът и зам.- директорът на СДВР Валери Йорданов и Иво Спиридонов

Припомняме, 23-годишното момиче беше изнасилено на метри от сградата на университета. При разпитите девойката е обяснила, че нападателят й е арабин. Случаят е от 3 януари, но получи гласност дни по-късно.

Момичето заяви, че било държано от полицията шест часа без да й се окаже медицинска помощ. Това разказва Димитър Димитров, станал свидетел на развитието на трагичния инцидент.

По думите му, линейка не е била повикана, а екипите на полицията са държали 20-годишната жертва до 3 часа след полунощ на мястото, на което е била изнасилена. Нападението е станало около 21.00 часа.

Не е бил повикан нито медицински екип, който да удостовери в какво състояние е момичето, дали то може да дава показания, или трябва да бъде хоспитализирано, нито психолог, който да поработи веднага с него, разказва Димитров. Той и семейството са помогнали на изнасилената часове след като е освободена от разследващите.

От МВР тогава потвърдиха за такъв инцидент, но отказаха повече подробности.