Представянето на книгата на Костантина Петкова препълни фоайето на Библиотеката

На 4 май 2023 г. маестра Константина Петкова представи пред добричката публика автобиографичната си книга „Това, което чух, видях и преживях“. Фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе“ се оказа тясно за многобройните почитатели на Константина Петкова

Представянето на книгата на Костантина Петкова препълни фоайето на Библиотеката

Откъсите от книгата, поднесени с много обич от нейни приятели, разкриха истинска панорама на културния живот в Германия, Швейцария, САЩ, Италия, разказаха за живота на един истински съвременен будител, с победите и трудностите, но и със забележителните срещи с велики творци от своето съвремие. Думите се редуваха с красивите музикални изпълнения на пиано и флейта на възпитаниците на СУ „Св. Климент Охридски“ от класовете на г-жа Детелина Захариева и д-р Росица Бояджиева – лауреати от национални и международни конкурси. Маестра Петкова разказа за случайните „неслучайни“ срещи в живота си, за примера, вдъхновението и източника на неизчерпаемата си енергия – своя баща.



Д-р Росица Бояджиева благодари за безрезервната обич и подкрепа и изпълни соло за флейта -  любим на маестра Петкова откъс от операта „Орфей и Евридика“.




Източник: Регионална библиотека "Дора Габе"