15 отбора се включиха в турнира по баскетбол 3х3

В спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“ се проведе турнир по баскетбол 3х3, част от програмата на Седмицата на спорта в Генерал Тошево

15 отбора се включиха в турнира по баскетбол 3х3

Според правилата една среща можеше да продължи точно 7 минути или пък докато някой от двата тима не реализира 11 точки. Това направи всички двубои изключително оспорвани и динамични, а участниците се раздадоха максимално.



В турнира се включиха няколко отбора момичета до 15-годишна възраст, които вече една година тренират в клуба. Отбор „Буби“ спечели първото място след като записа две изразителни победи. При момчетата в същата възрастова група триумфира отбор „Непобедимите“.

При по-малките момчета – от 3 до 5 клас, на първо място завърши отбор „Jordan”. Юношите и мъжете на БК „Спортбаскет ГТ“ пък се включиха заедно в надпреварата. Там победител стана отбор “Dream Team”.    

Традиционно и през тази година, след турнира при смесените отбори от юноши и мъже, беше организирана импровизирана надпревара за стрелба от зоната на трите точки. С 3 точни от 5 изстрела най-добър изпълнител на тройки стана Пламен Николов, който е треньор на момичешката селекция в клуба.