Две срещи с ученици проведоха прокурори от Добрич и заедно с тях симулираха съдебен процес

Продължават срещите на прокурорите с ученици от различни учебни заведения в града и региона. Този път магистратите имаха възможността да се срещнат с възпитаници на училищата "Христо Смирненски“ и „П. Р. Славейков“

Две срещи с ученици проведоха прокурори от Добрич и заедно с тях симулираха съдебен процес

При срещата със седмокласниците от първото учебно заведение магистрати и ученици проведоха заедно симулиран съдебен процес. Изяснени бяха основните етапи, през които преминава заседанието, основните роли в него, функциите на всеки от участниците. Разиграна беше симулативна ситуация с активното участие на децата, които бяха подготвени за случая.



Прокурорите Любенова и Илиев предоставиха издания на Конституцията на Република България и се увериха, че всички ученици са запознати с основните си конституционни права и задължения. Разговаряха с тях за Прокуратурата като част от Съдебната власт в страната, както и за основните функции на прокурорите, за техните правомощия, отговорности и значението на работата им. Разказаха им за избора на професията и за трудностите, с които всеки се сблъсква по своя професионален път.