Общински съветници канят кмета на Община Добрич на дискусионна среща за ремонта на центъра

В редакцията на Добрич Онлайн беше изпратена покана до кмета на Община Добрич Йордан Йорданов от името на председателите на групите на ГЕРБ/СДС, ДПС, БСП и ПП. Публикуваме я без редакторска намеса

Общински съветници канят кмета на Община Добрич на дискусионна среща за ремонта на центъра

По повод възникналото напрежение в обществото на гр. Добрич, във връзка с искания (и неразрешен) аванс от 3.4 млн лв от страна на г-н Йордан Йорданов кмет, общинските съветници несъгласни с нерегламентираният и необоснован начин на отпускане на средства, каним г-н Йордан Йорданов на публичен дебат утре петък 28.04.2023 от 10.00 в зала на община Добрич. На този дебат ще очакваме да бъдем убедени в правилността на процедурата и неотложността за отпускане на исканите 3.4 млн лева кредитни пари. Задаваме същите въпроси както и на сесия:



Има ли Количествени сметки на базата на които да се отпуснат средствата

Кой е изпълнител на поръчката и на какъв принцип е избран

За какви точно елементи (строителни материали или други) се искат сумите

Молим поне този път да ни се представи договор с изпълнителите

Поради пълната липса на диалог между кмет и общински съвет, поради липсата на всякаква обосновка в докладната записка и най-вече поради отсъствието на Йордан Йорданов от зала при финала на дебатите и гласуването на исканата сума, този път го каним да се яви лично, а не чрез негови заместници или представители. Надяваме се, че в една диалогична, колегиална атмосфера да достигнем до истината и всякакви съмнения за начина и причината за искането на тази колосална сума от 3.4 млн лева аванс, едва 5 месеца преди изборите, да бъдат изяснени. Добър и спокоен политически климат и тон в обществото на Добрич ще има тогава когато кмет и общински съвет открито и честно седнат на една маса и всичко започне да се казва честно и почтено.

С уважение:

Иво Пенчев (председател на групата на ГЕРБ/СДС)

Нежля Амди Ганева (председател на групата на ДПС)

Емилия Добрева (от групата на БСП)

Велислав Даскалов (ПП Продължаваме Промяната)

Милко Пенчев (представител на групата на НФСБ)