Добрич - с директна автобусна линия за Атина

Единствената международна линия, която за последните 17 години е с начален пункт Добрич, в посока към чужда държава, стартира точно преди месец, съобщи Татяна Русева от Туристическа агенция „Рандеву”.

Добрич - с директна автобусна линия за Атина

Линията е директна, като тръгва всеки вторник и петък от нашия град в 21,30 часа и пристига в Атина в 18.30 часа, на пл. „Караискаки”, а крайната точка е Пирея. Повечето международни линии от България за Атина пристигат в неудобен за връзка час в пристанището и съответно на гръцките острови. В случая, автобусът пристига навреме, за да могат пътниците да хванат вечерните фериботи в 19 часа. Това е едно от предимствата на новата линия.


 

Редовната автобусна линия минава през Варна, Шумен, Велико Търново, София, Благоевград и Сандански, Солун, Катерини, Лариса, Ламия, Атина и Пирея. Еднопосочният билет е 133 лв., в двете посоки – 225 лв. основният превозвач – „Арда тур” предлага бонуси за всяко следващо пътуване – срещу ползвания вече билет, клиентът получава 10% отстъпка при всяко следващо пътуване. Същият грант ползват пенсионери и студенти, независимо дали е първото им пътуване. Деца до 7 години пътуват безплатно, до 12 години – на половин цена, а ако не искате спътник на седалката до вас – билетът ви ще се оскъпи с 50%.

 

Автобусите са на 5 – 6 години и за удобство на пасажерите, на всяка седалка има вграден телевизор със слушалки. Допускат се по две чанти ръчен багаж по 30 кг., докато стандартно за другите превозвачи е една. Връщането от Пирея и Атина става в четвъртък и неделя, отново директно до Добрич. Автобусите тръгват съответно в 7,30 и 8,30. Пристигат си около 6,30 на следващия ден.

 

Над 20 души от Добрич вече са се възползвали от новото предложение на агенция „Рандеву”. По празниците, когато линиите са натоварени, е препоръчително местата да се резервират поне седмица по-рано, а два-три дни преди пътуването, да се закупи билет, препоръчва туроператорът.