„Медика – Албена“ започна прием по програмата за профилактика и рехабилитация на НОИ

„Медика – Албена“ започна прием по програмата за профилактика и рехабилитация на НОИ
Специализираната болница за рехабилитация „Медика-Албена“ във ваканционно селище „Албена“ започна прием на пациенти по програмата за профилактика и рехабилитация на Националния осигурителен институт за 2023 година.

Средствата по програмата се отпускат на български граждани, осигурени за общо заболяване, майчинство и/или трудова злополука и професионална болест, или получаващи лична пенсия за инвалидност, удостоверена с актуално решение на ТЕЛК/НЕЛК.


Програмите на специализираната болница са насочени към лица, страдащи от заболявания на централната и периферната нервна система, на опорно-двигателния апарат, или диагностицирани с професионална болест.


Програмата на Националния осигурителен институт покрива средствата за до 4 лечебни процедури дневно, нощувка и частично за хранене. На място се доплащат 22,00 лв./ден за хранене и еднократна такса за резервация в размер на 30,00 лв. По желание и  срещу еднократно заплащане на 140,00 лв. за целия период на рехабилитация, може да се добави и пакет за ползване на покрит и открит плувен минерален басейн с прилежащи шезлонги и фитнес. Лекуваните се настаняват в двойни стаи, разполагащи със собствен санитарен възел, климатик и телевизор. Паркирането на моторни превозни средства на територията на Албена се извършва спрямо действащите към момента цени и условия. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+