Студент хвана кръста в морето край Балчик при голяма конкуренция

В Богоявленския ритуал в крайморския град Балчик тази година участие взеха 31 смелчаци

Студент хвана кръста в морето край Балчик при голяма конкуренция

Никола Колев от Балчик хвана кръста пръв на Богоявленския ритуал днес. 22-годишният студент беше приветстван от кмета на Община Балчик Николай Ангелов. Той получи премия от 200 лева. Никола Колев заяви, че сумата ще бъде използвана за благотворителна кауза, за да помогне на нуждаещо се от лечение дете.



За втора година за кръста в студените води на Черно море скочи и студентката по ветеринарна медицина Румена Георгиева от Добрич. Тя заяви, че най-важното е годината да започне със здраве и пожела много сбъднати мечти за всички хора. Румена Георгиева е и състезател по конен спорт. 


Най-младият участник беше 14-годишният ученик Огнян Великов, който скача з акръста за втора поредна година. Той е състезател по ветроходство и споделя, че и догодина ще вземе участие. 


Всички плувци бяха благословени от отец Стратия и поздравени от присъстващите край морето.

Участниците в надпреварата за кръста - общо 31, получиха по 50 лева от Общината. Те бяха приветствани и от заместник-областния управител Атанас Атанасов. Част от тях се отзоваха на призива на Никола Колев и също дариха парите за благотворителност. Общата сума, събрана от студента, е 850 лева.