Официално откриха новата учебна година в Аграрната гимназия в Добрич

С цвете за любимата класна, вълнение и радост възпитаниците на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич прекрачиха училищния праг. Най-нетърпеливи и любопитни бяха осмокласниците, които днес за първи път срещат своите класни ръководители – Илияна Вълчева и Галина Русева.

Официално откриха новата учебна година в Аграрната гимназия в Добрич



Сред официалните гости на тържеството в гимназията бяха зам.-кметът на Добрич д-р Емилия Баева, Десислава Иванова от Областната дирекция „Земеделие” и председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова. 


Заместник-кметът на община Добрич д-р Емилия Баева изрази своята благодарност, че може да сподели вълнението и радостта от първия учебен ден, заедно с възпитаниците на аграрната гимназия.  „Запомнете вълнението от този ден, защото вие сте призвани да се занимавате с това, което е символа на нашата област. Радвам се, че виждам толкова много ученици, изпълнени с желание да се обучават в сферата на селското стопанство. Поемайте всяко знание, което придобивате от вашите учители, от земеделците, от всички нас, които наистина желаем вие да станете толкова образовани, че един ден да се гордеем с вас” – каза тя. 


„Скъпи осмокласници, благодаря за избора, който сте направили, за вашето следващо обучение, а именно да учите в нашата гимназия. Благодаря на родителите за доверието, с което са удостоили нашата гимназия. Пожелавам ви тук да натрупате не само знания, но и умения. Пожелавам ви тези 5 години да бъдат незабравими, да срещнете най-добрите приятелства, да продължите напред и да запазите добри спомени” – с тези думи директорът на учебното заведение се обърна към най-малките в гимназията, които тепърва пристъпват плахо училищния праг. 


Поздрав към гимназистите отправи и председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова. „Вие сте нашата надежда, нашето бъдеще, вие сте тези, в които вярваме. Изглеждате силни, уверени и ние ви чакаме. Винаги сте добре дошли при нас, ще излезете боси от това образование, но ние ще бъдем там и ще ви посрещнем” – каза тя. 


Под звуците на първият училищен звънец, учениците прекрачиха прага на гимназията и се отправиха към необятния океан от нови знания.