Неврохирурзи от МБАЛ Добрич спасиха живота на жена, пострадала при нападение

Неврохирурзи от МБАЛ Добрич спасиха живота на жена, пострадала при нападение
Снимката е илюстративна
Екип от неврохирурзи в областната болница в Добрич са извършили животоспасяваща операция и са отстранили мозъчен кръвоизлив на 60-годишна жена

В ранните часове на 9 май в Спешното отделение на МБАЛ Добрич е транспортирана жена, намерена в безпомощно състояние от жители на града. Тя е поета от специализантката по Неврохирургия Ростислава Петрова, която е на дежурство във въпросната нощ. Изследванията показват, че пострадалата жена е със субдурален хематом и черепни травми. Пациентката е преместена в Отделението по неврохирургия, където й е направена спешна операция по отстраняването на мозъчния кръвоизлив. Според д-р Юлиан Петков, оператор на операцията, този вид манипулации крият риск за живота, особено в конкретния случай, тъй като е имало и придружаващи усложнения заради допълнителните травми на главата. Продължилата малко над 3 часа и половина операция завършва успешно и пациентката се възстановява добре. По думите на д-р Петков при хематоми първите 24 часа след оперативната намеса са ключови за пациента. В операцията участие взема и д-р Хинков, както и специализантката Ростислава Петрова, която споделя, че най-голямото предизвикателство пред екипа е била неизвестността как са били получени травмите. 


На по-късен етап полицията разкрива извършителите на престъплението –  мъж на 29 и младеж на 17 години. Установено е, че те са нападнали жената с цел грабеж. И двамата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“. 


Пациентката вече е изписана от многопрофилната болница и се възстановява в домашни условия. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+