Тервел ще посрещне Великден в нова премяна

Алеите за пешеходците, подстъпът към детския кът, любовната пейка са грейнали в пролетните цветове на шарените великденски яйца, кошниците, пълни с цветя, познати ни от украсата през 2021 г., която бе изработена от медиаторите Добринка Цонева, Николинка Илиева, Добринка Йорданова и Пепа Гичева.

Тервел ще посрещне Великден в нова премяна

Отпадането на противоепидемичните мерки освободи сърцата ни и даде криле на надеждите ни за една здрава 2022 година, за повече срещи със семействата и приятелите ни, за  надеждата да пътуваме, да учим и да работим както обикновено. Това даде вдъхновение на екипа на Община Тервел, който се грижи за празничния вид на града преди посрещането на всички празници, информират от общинската администрация. 




И този път спазихме принципа за обогатяване на празничната украса с нови елементи, изработени от нашите служители. Отново в изработката и монтажа на елементите участваха  повече от 10 служители в администрацията и различни бюджетни звена. Малките деца и техните родители, а и хората от всички възрасти, надяваме се, вече се радват на Великденската премяна на града ни. Първо украсихме мястото, което се посещава и от малки, и от големи в топлите и слънчеви пролетни дни – градския парк. Пък и сега му е времето – в Седмицата на гората. Също от тях са изработени семейството щъркели, пиленцето, петелът и кокошката, които ще посрещат посетителите в сградата на общината.


Традиционно в центъра на Тервел се поставя украса около двата фонтана и пред сградата на общинска администрация. За първи път надписът „Тервел“ също е с премяна, заобиколен от големи яйца с български шевици. Големият фонтан е изпъстрен с весели 3D яйца, изработени от Явор Нейков и изрисувани от Марина Стоянова- учител в ЦПЛР „Малкият принц“. Върху малкия фонтан е поставена композиция от три, изпъстрени с цветя, обемни метални яйца. Украсени са селфи пейката и празничните рамки за снимки под формата на венци. За тяхната визия се погрижиха Ангелина Станкова, Боряна Петрова, Георги Желев, Севдалина Колева, Цанка Жечкова, Явор Нейков и Пенчо Пенчев. Техни верни помощници са Красимир Неделчев и Таня Дайнова – служители в детските градини в Тервел, както и Иван Антонов и служителите в звено „Чистота“, шофьорите на автобуси Веско и Данчо. 


Цялостната работа по изработването и монтажа на украсата бе ръководена от Севдалина Колева. Концепцията за украсата, подборът на материалите, организацията на работа са дело на кметския екип в лицето на заместник-кметовете Велчо Велчев и Дияна Илиева.