Три събития във втория фестивален ден на „Виа Понтика“

Три събития във втория фестивален ден на „Виа Понтика“
Рисуване на графити е първото събитие в афиша на международния фестивал „Виа Понтика“ за 9 септември, което е предвидено за 16.00 ч. Артистът Александър Ангелов – Caster ще представи свои проекти на крайбрежната алея в Балчик.

В 17.00 часа в Художествената галерия в Белия град гостите на фестивалните събития могат да посетят традиционната изложба живопис, която е с неотменно присъствие във всички издания на международния фест. През тази година в рамките на изложбата ще бъдат представени творби на студенти от специалност „Живопис“ в Националната художествена академия в София и на възпитаници на УнАрте – Букурещ. Сред авторите са Биляна Токмакчиева, Ванеса Велизарова, Йордан Велков, Костадин Радичев, Адриана Дънилъ, Кристина Димуш, Богдан Чеочану, Дан-Флорин Думаною. Куратор на изложбата и ръководител на пленера е гл. ас. д-р Константин Костов.


В 20.00 часа ще започне първата прожекция на студентско късометражно кино. В Учебния център по изкуствата в ДКИ КЦ „Двореца“ ще бъдат представени филми, отличени в 16-я конкурс за наградата CILECT PRIZE 2021. Сред заглавията са „На смърт разстояние от любовта“, „Трънните птици“, „По залез“, „Защо не остана заради мен?“, “Кой отива там?“. През тази година в световната надпревара се включват 248 филма – 106 игрални, 87 документални и 55 анимационни. Утвърдена традиция е Международният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ във всяко свое издание да представя част от филмите със специални отличия.


Входът на всички събития в рамките на феста е свободен, но ще бъде ограничен до запълване на 50% от капацитета на


организираните седящи места или не повече от един човек на 8 кв. м в галерии и музеи. Ще се следи за спазването на физическа дистанция, не по-малка от 1.5 м, и носенето на защитни маски.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+