Демократична България – Добрич ще съдейства за трайно решение на безводието в Стожер и областта

Демократична България – Добрич ще съдейства за трайно решение на безводието в Стожер и областта
Народният представител Албена Симеонова и екипът на Демократична България – Добрич ще съдействат за намирането на спешно, а след това и трайно решение на водната криза в село Стожер.

Симеонова и юристът Божидар Радев от местната организация на коалицията обсъдиха с кмета на селото Илко Митков варианти за дългосрочни решения на проблема с безводието. 


Изпълнителният директор на ВиК – Добрич Тодор Гикински предлага да се изгради тръбопровод с дължина 5,5 километра за алтернативно водоснабдяване от водоема на село Дебрене.


Според сметките на дружеството само тръбите, кабелите и помпата, необходими за проекта, ще струват 185 736,60 лева – сума, с която община Добричка не разполага. 


Стожер и десетки други населени места в района от години страдат от водни режими или пълна липса на вода. 


Албена Симеонова ще се срещне с ръководството на „Български ВиК Холдинг“ в близките дни с настояване държавата най-после да обърне внимание на проблемите на добруджанци. 


Демократична България – Добрич има готовност да осигури и допълнителна юридическа подкрепа като гаранция, че средствата за решаване на проблемите с водата ще бъдат използвани по предназначение. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+